Festiwal Dyni i Ziemniaka

W  naszej szkole po raz pierwszy zorganizowaliśmy  Festiwal Dyni i Ziemniaka.Wszystkie chętne klasy wraz z wychowawcami mogły wziąć udział w warsztatach  kulinarnych, podczas których przygotowywaliśmy potrawy z dyni i ziemniaków. W całej szkole roznosił się zapach babeczek dyniowych i ciasta z dyni – bo one cieszyły się największym powodzeniem.Nie mogło też zabraknąć klusek leniwych i kopytek-zdaniem uczniów smakowały wybornie. Klasy młodsze oraz klasa trzecia gimnazjum przygotowały przepyszną zupę z pieczonej dyni.Warsztaty kulinarne trwały blisko dwa tygodnie.Ich zwieńczeniem był Finał Festiwalu Dyni i Ziemniaka zorganizowany na sali gimnastycznej. Klasy starsze przygotowały stoiska z  potrawami  z dyni i ziemniaków oraz ubrały się w  kolorach pomarańczowym, białym lub brązowym. Młodzież przygotowała wspaniałe stanowiska. Zaangażowanie uczniów oraz rodziców w przygotowanie potraw z dyni i ziemniaków było ogromne za co serdecznie dziękujemy.Ogłosiliśmy także konkurs na najciekawsze stanowisko- zwyciężyła klasa 4a. Przygotowała aż 27 potraw z dyni i ziemniaków.Stanowisko przygotowane przez dzieci i rodziców wyglądało niesamowicie.Przebrali się uczniowie, rodzice i nauczyciele. Cała klasa 4a otrzyma SUPERTYTUSKI. Serdecznie Gratulujemy!!!!!

P.S. Dziękujemy Panu Michałowi Cichockiemu za wykonanie zdjęć, które zamieściliśmy na stronie internetowej.

Agnieszka Osińska-Jarmul